Så få ingredienser, men ändå så gott. Jag river både löken och morötterna i matberedaren, snabbt och effektivt, och blir i mitt tycke bra storlek på grönsakerna!
1 kg gul lök
1 kg morötter
1-2 buljongtärningar
1 liter vatten
1 apelsin
salt / peppar
1. Glasera den grovt rivna löken
2. Puttra ihop med vatten och buljongtärning.
3. Riv morötter.
4. Ös i resten, puttra ihop minst 60 min.
Betygsättning
De maträtter som finns här kommer alla att betygsättas.
1. Bara genom att komma med i bloggen har maträtten klarat första kravet - att vi kan tänka oss att laga den igen. Denna maträtt har klarat detta krav, men är och förblir en vardagsrätt. Ingen särskild höjdare, men okej.
2. Jo men visst, det här funkar. Visst var det väl ändå gott det här. Eller?
3. Mmmm, gott. Det här får vi göra igen. En vardagsrätt att återkomma till. Om och om igen.
4. Åh det här gillade jag. GOTT! Och maträtten kan ju till o med bli lite festlig, något att göra som en god helgmiddag eller när vi får gäster.
5. Maten kan inte bli bättre. Vardag som fest. Och gärna med goda vänner. Perfekt bjudmat som smakar toppen.
1. Bara genom att komma med i bloggen har maträtten klarat första kravet - att vi kan tänka oss att laga den igen. Denna maträtt har klarat detta krav, men är och förblir en vardagsrätt. Ingen särskild höjdare, men okej.
2. Jo men visst, det här funkar. Visst var det väl ändå gott det här. Eller?
3. Mmmm, gott. Det här får vi göra igen. En vardagsrätt att återkomma till. Om och om igen.
4. Åh det här gillade jag. GOTT! Och maträtten kan ju till o med bli lite festlig, något att göra som en god helgmiddag eller när vi får gäster.
5. Maten kan inte bli bättre. Vardag som fest. Och gärna med goda vänner. Perfekt bjudmat som smakar toppen.
måndag 7 februari 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar